2019-10-31 16:13:09• hírek • Bede Emőke

Felújítják az egykori 5-ös Számú Általános Iskola épületét

Csütörtökön délután ismét asztalhoz ültek a Helyi Tanács tagjai, hogy a Szatmárnémeti életét és működését érintő kérdésekben döntést hozzanak. A napirendi pontok egyike az évek óta elhanyagolt, Wesselényi (Wolfenbüttel) utcai tanintézmény épületének felújítását érintette.

Aki mostanában elsétált az egykori iskola előtt, biztosan látta, hogy az épület jelenleg igencsak leromlott állapotban van, helyzete mielőbbi megoldást követel. A segélykiáltást szerencsére meghallották a polgármesteri hivatalban is, és az ideiglenes megoldások helyett a teljes korszerűsítési folyamat elindítása mellett döntöttek.


A polgármesteri hivatal honlapján is hozzáférhető szakjelentés szerint a csütörtökön tárgyalt beruházás általános célja a Wesselényi út 6-8. szám alatt található épület korszerűsítése. A műemlékként nyilvántartott épület megvalósítása 1903-ban fejeződött be, s már a kezdetektől iskolaként üzemelt. A jelentés szerint eredeti rendeltetésétől nem fog nagyban eltérni a felújítás után sem, hiszen az épület ezt követően a Kiválósági Központnak fog otthont adni, melyben a tehetséges diákoknak tarthatnak majd az iskolai tevékenységek mellett plusz foglalkozásokat. Ugyanakkor a központ feladatain kívül az épület egyéb oktatási célokat is szolgálhat majd, példának okáért tanfolyamoknak és egy kisebb könyvtárnak is otthont adhat az épület.




A beavatkozási munkálatok jóváhagyásáról szóló dokumentációt (DALI), illetve a műszaki és gazdasági mutatókat a Helyi Tanács tagjai egyöntetűen jóváhagyták, azaz az egykori 5-ös Számú Általános Iskola Wesselényi utcai épülete hamarosan visszanyerheti egykori fényét.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: